Monday, 19 October 2015

ငါးဖယ္ေအာင္း ငါးပိေကာင္



ျမန္မာအစာေလးေတြမွ ႏွစ္သက္သူတို႕အတြက္ ကိုယ္တိုင္လုပ္နည္းနဲ႕ ငပိေကာင္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးပိေကာင္လုပ္ရန္

  • ငါးဖယ္ေအာင္းငါး - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၂ေကာင္
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း

ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ရန္

  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ (မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ငါးကို ဗိုက္ခြဲျပီး အစာအိိ္တ္မ်ားဖယ္ကာ ဆားမ်ားမ်ား
ထည့္နယ္ၿပီး ပလပ္စတိတ္အိတ္ထဲထည့္၍ အေပၚမွ
ခပ္ေလးေလး ပစၥည္းဖိျပ္ီး သံုးေလးရက္ေလာက္ ထားေပးပါ

အေလးဖိထားစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကိုဖယ္ျပီး
ငါးပိေကာင္ၿဖစ္သြားၿပီဆိုရင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ

ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ထည့္ကာ
ငါးပိေကာင္ကိုထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ေၾကာ္ေပးပါ

တစ္ဖက္က်က္လွ်င္ တစ္ဖက္ကိုလွန္ၿပီးေၾကာ္ေပးျပီး ဆီစစ္ထားပါ

ငါးပိေကာင္ ေၾကာ္လို႕ ပိုတဲ့ဆီထဲမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းကို
အရင္ဆံုးဆီသတ္ၿပီး ေမႊးလာတာနဲ႕ ငရုတ္သီးလံုးၿခမ္းခြဲကို
အခ်ဳိမွဳန္႕အနည္းငယ္ထဲ႔ကာေၾကာ္ေပးပါ

ငရုတ္သီးေၾကာ္ေလးနဲ႔ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ

6 comments:

  1. အရမ္းၾကိဳက္မမာေရ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. အရမ္းၾကိဳက္တာ ဒီမွာငါးလဲ၀ယ္မရဘူး ငပိေကာင္လဲ၀ယ္မရလုိ႔ မစားရဘူး မေလးရွားမွာတုန္းကစားရေသးတယ္ အိမ္ကပုိ႔ေပးလုိ႔ပါ ေမေမကေတာ႔ပုိ႔ေပးမယ္ေျပာတယ္ ေႏြၾကရင္တဲ႔ .....ခုေတာ႔မမမာရဲ့ပုံေလးၾကည္႔ သေရက်ျပီးျပန္ခဲ႔တယ္

    ReplyDelete
  3. က်ြန္ေတာ့္အေမ အရမ္းၾကိဳက္တာ အျမဲေၾကာ္ေပးရတရ္
    ငပ္ိေကာင္လုပ္ျပၤးသားေပါ့ ကြကိုယ္ေတာ့ မလုပ္ခ်င္ဘူးေလ ငါးကိုင္တာတင္တိုင္ပတ္ေနမွာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ငါးပိေကာင္လုပ္ရင္ ငါးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြထုတ္ ဆားနဲ႕ ဗိုက္ထဲသိပ္ အေကာင္လိုက္ကိုနယ္ေပးျပီး ဘေလာ့မွာ ေရးထားတဲ့ နည္းအတိုင္း လုပ္ပါ လြယ္ပါတယ္

      Delete
  4. Like. What kind of fish do you use for this recipe? How do you call in English?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ငါးဖယ္ေအာင္းကို
      Smelt@ Siamese River abramine လို႕ ေခၚပါတယ္
      ငါးဖယ္ေအာင္းကို ငါးပိေကာငိဒ္အျပင္ င႐ုတ္သီးနဲ႕ ခ်က္စားႏိူင္ေပမဲ့ ငါးပိေကာင္ေလာက္ေတာ့ စားမေကာင္းဘူးရယ္ေနာ့

      Delete