Thursday, 15 October 2015

ၾကက္ေျခနီ လက္ဖက္သုပ္


လက္ဖက္ ၾကက္ေျခနီသုပ္ဆိုရင္ က်န္ခဲ့တဲ့ ၂၅ႏွစ္ေလာက္က မႏၲေလးမွာ ေနခဲ့တာကို ေျပးျပီးသတိရမိတယ္ အမတ၀မ္းကြဲအိမ္နဲ႕ အရီးေထာင္းအိမ္က ေျခလွမ္း ၃၀ေလာက္ လွမ္းရင္ ေရာက္တာမို႕ ေန႕လည္ဆို လက္ဖက္ သုပ္ျပီးသာ ၅က်ပ္ဖိုးေလာက္ ေျပး၀ယ္ျပီး ထမင္းနဲ႕စားၾကရင္း စကားေတြေဖာင္ဖြဲ႕ခဲ့တာ အမွတ္တရပါဘဲ။

တခါတ​ေလ လက္ဖက္ကို ဘယ္လိုသုပ္ေပးရမလဲ ေမးတိုင္း အစဥ္ေျပတာ သုပ္ေပးပါဆိုရင္ စိတ္ႀကိဳက္သုပ္ေပးတာကို ယူျပီး ျပန္လာ႐ံုပါဘဲ အဲဒီထဲကမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္း င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏိုင္းခ်င္းနဲ႕ သုပ္ေပးတတ္တဲ့ ၾကက္ေျခနီသုပ္ကေတာ့ စြဲမက္စရာတခုပါဘဲ စားျပီးရင္ လ်ွာဂြ်မ္းထိုးေနရလို႕ပါ လ်ွာဂြ်မ္းထိုး ခ်င္ရင္ေတာ့  ၾကက္ေျခနီသုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ထားေသာ လက္ဖက္အသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ ၂႐ြက္
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၂၀ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
 ျပင္ဆင္ပံု
  • ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အကြင္းလိုက္ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ 
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုုးထဲမွာ လက္ဖက္အသားႏွင့္အတူ လက္ဖက္အေၾကာ္စံု  ေဂၚဖီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ႏွင့္ဆီတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ျပီးတာနဲ႕ျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲ  လက္ဖက္သုပ္ျပီးသားကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေပးပါ
  • လက္ဖက္သုပ္ေပၚမွ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ျဖဴးေပးကာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးပါ
  •  ၾကက္ေျခနီ လက္ဖက္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ကို ပန္းကန္ထဲ ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ေအာင္  စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment