Saturday, 17 October 2015

ေအာင္ဗလေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလး


ငယ္ငယ္ထဲက အရမ္းႀကိဳက္ခဲ့တဲ့ မုန္႕ေလးပါ အေမခနခန ေၾကာ္ေကြ်းတာမို႕ အရသာက လ်ွာမွာ စြဲေနေလေတာ့ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတာနဲ႕ ဒီေန႕ေၾကာ္စားျဖစ္သြားပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
  • ဆန္မွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး
  • အုန္းသီး - တျခမ္း
  • ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • သၾကား - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အုန္းသီး တျခမ္းကို ျခစ္ထားပါ
  2. ပဲကို ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳပ္ျပီး ေၾကသြားေအာင္ ေခ်ထားပါ
  3. ပဲေျချပီးသား အုန္းသီးမွဳန္႕ ဆန္မွဳန္႕ႏွင့္ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကိုေရာေမႊျပီး ေရနည္းနည္းျခင္းထည့္ကာ မုန္႕သားေပ်ာ့လာေအာင္ နယ္ေပးပါ
  4. ေရကို နည္းနည္းျခင္းထည့္ပါ မုန္႕သားေပ်ာ့လြန္းလ်ွင္ ေၾကာ္လို႕မေကာင္းပါ
  5. မုန္႕သားနယ္ျပီးပါက အနည္းဆံုး တနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွ ေၾကာ္ပါ
  6. မုန္႕သားႏွပ္ထားခ်ိန္ သၾကားကို ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူးႏွင့္ ေပါက္စီးမက်တက် က်ဳိထားပါ
  7. မုန္႕သားနပ္သြားလ်ွင္ ဆီကို အပူေပးပါ
  8. ဆီပူလာပါက မုန္႕ကို အေနေတာ္ လံုးကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  9. မုန္႕တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  10. ဆီစစ္သြားပါက သၾကားရည္ထဲ စိမ္ထားကာ ေအာင္ဗလေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။






No comments:

Post a Comment