Sunday 25 October 2015

ေဂၚရခါးသီး ၾကက္ဥေၾကာ္


ေဂၚရခါးသီးဆို ဟင္းခ်က္စားစား ေၾကာ္စားစား ျပဳပ္တို႕တို႔ အရသာစံုေအာင္ လုပ္စားလို႕ရတာမို႕ ဒီတစ္ခါေတာ့ ၾကက္ဥနဲ႕ေမႊေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ သဘာ၀ အရသာကိုက ခ်ဳိျပီးသားမို႕ အမ်ားႀကိဳက္ၾကတဲ့ အသီးေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေဂၚရခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ေဂၚရခါးသီးကို အခြံခြာျပီး ႐ွည္႐ွည္အေျမွာင္းရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးကာ စစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  3. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းကို ထည့္ေပးပါ
  4. ဆီ အေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  5. ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးကို ထည့္ေမႊပါ
  6. ၂မိနစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ထားျပီး ေဂၚရခါးသီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္အခ်ဳိမွဳန္႕ ထည့္ေမႊပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးကို ေဘးတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊလိုက္ပါ
  8. ၾကက္ဥၾကက္တာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးႏွင့္ ေရာေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. ေဂၚရခါးသီး ၾကက္ဥေႀကာ္ကလဲ ဆိမ့္ေနမွာဘဲေနာ္ .... အားေပးသြားပါတယ္ .... ^___^

    ReplyDelete