ေဂၚရခါးသီးဆို ဟင္းခ်က္စားစား ေၾကာ္စားစား ျပဳပ္တို႕တို႔ အရသာစံုေအာင္ လုပ္စားလို႕ရတာမို႕ ဒီတစ္ခါေတာ့ ၾကက္ဥနဲ႕ေမႊေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ထားပါတယ္ သဘာ၀ အရသာကိုက ခ်ဳိျပီးသားမို႕ အမ်ားႀကိဳက္ၾကတဲ့ အသီးေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေဂၚရခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဂၚရခါးသီးကို အခြံခြာျပီး ႐ွည္႐ွည္အေျမွာင္းရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးကာ စစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီ အေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးကို ထည့္ေမႊပါ
- ၂မိနစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ အဖံုးအုပ္ထားျပီး ေဂၚရခါးသီး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္အခ်ဳိမွဳန္႕ ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးကို ေဘးတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊလိုက္ပါ
- ၾကက္ဥၾကက္တာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးႏွင့္ ေရာေမႊေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
ေဂၚရခါးသီး ၾကက္ဥေႀကာ္ကလဲ ဆိမ့္ေနမွာဘဲေနာ္ .... အားေပးသြားပါတယ္ .... ^___^
ReplyDelete