Saturday, 17 October 2015

ၾကက္ေပါင္သားဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလး


မာမာ ဒီေန႔ ၾကက္ေပါင္သားဟင္း ဆီျပန္ခ်က္ပါတယ္ ခ်က္နည္းေလးကရိုးရွင္းပါတယ္  ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႕ အသားကို ႏွပ္ထားတာကလြဲလို႕ အျခားအသားေတြ ခ်က္သလိုဘဲ လံုးခ်က္ေလးဘဲခ်က္လိုက္တာပါ။

တစ္ခ်ဳိ႔က ၾကက္ေပါင္သားႀကီးဘဲ ခ်က္ရင္ ႏူးခဲလို႔ မခ်က္ခ်င္ၾကပါဘူး အဲလိုမၾကာေအာင္ ဒိန္ခ်ဥ္ေလးထဲ႔နယ္ျပီး အရင္ဆံုး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားျပီးမွ ခ်က္ရင္ခနေလးနဲ႔ ႏူးလြယ္ပါတယ္ ေနာက္ျပီး အရည္ျပားပါတဲ့ ၾကက္ေပါင္သားခ်က္ရင္ ဆီအမ်ားၾကီးထဲ႔စရာမလိုပါ လံုးတဲ႔အခါမွာ အိုးမကပ္ေအာင္နဲနဲ ဘဲထဲ႔ဖို႔လိုပါတယ္။

ၾကက္သားခ်က္ရင္ မညွီရေအာင္ ခ်င္းမ်ားမ်ားေလးထဲ႔ဖို႔ ေတာ႔လိုပါတယ္ မဆလာၾကိဳက္တတ္ရင္လဲ မဆလာေလးအုပ္ျပီး ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးပါ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆိုရင္ ၾကက္သားရဲ႕. နံ႔လံုေအာင္ အေမႊးနံ႔သာေတာ ထဲ႔ဖို႔လိုပါတယ္ မာမာေတာ႔ ဒီေန႔ မဆလာေလးအုပ္ျပီးခ်က္သလို ဟင္းအႏွစ္ရေအာင္ ၾကက္သြန္ေတြ ခ်င္းေတြကို ငရုတ္ဆံုထဲထဲ႔မေထာင္းဘဲ ခပ္ေသးေသးေလးေတြလွီးျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္  - 1kg
  • အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီၾကီးၾကီး - တလံုး
  • အခြံခြာျပီးဓါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးမႊာ
  • အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
  • ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဟင္းခ်က္ရန္ ၾကက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အရသာမ်ားနယ္ေပးကာ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • အိုးတစ္လံုးထဲမွာ အားလံုးကိုေရာနယ္ျပီး ဆီထဲ႔ျပီး  လက္တစ္လံုး ေလာက္ထဲ႔ျပီး တည္ပါ
  • အရင္ဆံုးလံုးမိေအာင္ တည္ျပီး ဟင္းလံုးမိသြားျပီဆိုမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ျပီး ႏူးတဲ႔ထိတည္ေပးပါ
  • ၾကက္သားႏူးပါက ဟင္းအႏွစ္ႏွင္႔ဆီက်န္ ေရက်န္အေနေတာ္ေလးမွာ မဆလာအုပ္ေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • မဆလာနံ႔သင္းပ်ံ႕တဲ႔ ၾကက္ေပါင္သားဟင္း ဆီျပန္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment