Tuesday, 20 October 2015

ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္


ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အမ်ဴိးမ်ဳိးလုပ္စားၾကတဲ့အထဲက ဒီတခါေတာ့ ပုဇြန္အစိုကို ေထာင္းျပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႕ ေၾကာ္ထားလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဟင္းခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂လံုး
  • ပုဇြန္အစို - ပုဇြန္ထုတ္ ခပ္ႀကီးႀကီး ၃ေကာင္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အလယ္မွ အေစ့မ်ားဖယ္ကာ အလံုးလိုက္ ခပ္ထူထူလွီးေပးပါ
  • အားလံုးလွီးျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီ ေရစစ္ထားပါ
  • ပုဇြန္ထုတ္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဘက္မွ အမဲေၾကာင္းထုတာကာ င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ပုဇြန္ေထာင္းကို ၂မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္ျပီ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ျပည့္တာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္ ၃ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးမအုပ္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ဟင္းအိုးကို မေမႊဘဲ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ဆီသံၾကားျပီး ေရခမ္းလာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး စားဖို႕ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment