Wednesday, 21 October 2015

ကိုယ္တိုင္လုပ္ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္


ပုဇြန္ခ်ဥ္စားခ်င္လို႕ ကိုယ္တိုင္လုပ္လိုက္တာ အဆင္ေျပလြန္းလို႕ ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းနဲ႕ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ေဘာ့ခ်ိတ္ သို႕ ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိး သန္႕စင္ျပီးသား 200g
  • ခပ္မာမာခ်က္ထားေသာ ထမင္း လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုး
  • ဆား ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပဳလုပ္ပံု
  1. ပုဇြန္ကို အခြန္မခြာဘဲ ေခါင္းဘဲျဖဳတ္ေပးပါ
  2. ေၾကာဘက္မွေန၍ သြားထိုးတံ အခြ်န္ေလးျဖင့္ ထိုးကေလာ္ျပီး အမဲေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးပါ
  3. အားလံုးသန္႕စင္ျပီးပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္သုပ္ေပးပါ
  4. ထမင္းကို ခပ္မာမာခ်က္ေပးျပီး အေအးခံထားေပးပါ
  5. ထမင္းေအးေတာ့မွ ပုဇြန္ကို စျပီးသန္႕စင္ေပးပါ
  6. ပုဇြန္သန္႕ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုထဲထည့္ျပီးဆား ထမင္းႏွင့္ပုဇြန္တို႕ကို နယ္ေပးပါ
  7. နယ္ျပီးေသာပုဇြန္ကို ေကာ္ဗူးသန္႕သန္႕ထဲ ဖိသိပ္ျပီးထည့္ေပးပါ
  8. အေပၚမွာေနရာလြတ္ေနပါက အသံုးမျပဳရေသာ ပလစတစ္စမ်ား ထိုးထည့္ျပီး ဗူးဖံုးကို လံုေအာင္ပိတ္ထားပါ
  9. ပုဇြန္ထည့္ထားေသာ ဗူးကို အိမ္မွာ အခန္းအပူခ်ိန္ အမ်ားဆံုး႐ွိတဲ့ မီးဖိုေဆာင္အခန္းမွာ ထားေပးပါ
  10. ၃ရက္ေလာက္ေနရင္ အရည္မ်ား ထြက္လာပါလိမ့္မယ္ ထြက္လာတဲ့အရည္ကို ဗူးေမွာက္ျပီး စစ္ထားေပးပါ
  11. ၄ရက္၅ရက္ေလာက္ေနရင္ စားလို႕ရပါျပီ
ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္နည္း
  • ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ဗူးထဲက ထုတ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း စားႏိုင္သေလာက္ လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ႀကိဳက္သေလာက္ လွီးထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ပဲဆီ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ဆမ္းျပီး နယ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ခ်ဥ္မွာ အငံပါျပီးသားမို႕ ဆားထည့္ရန္မလိုပါ။





1 comment:

  1. Ma Ma Mar,

    Thank you very much. Thank you for your goodwill in sharing the traditional recipes.

    ReplyDelete