Saturday, 17 October 2015

ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္


ပုဇြန္ေလွာ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ ထမင္းမိန္မိန္ စားႏိူင္ေအာင္ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။


တပြဲစာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သံပုယိုသီး - တစိတ္
  • ပုဇြန္ေလွာ္ 10 ေကာင္
  • ၾကက္သြန္နီ - ဥၾကီးၾကီး တဥ(ပါးပါးလွီးပါျပီး ေရေဆးကာ စစ္ထားေပးပါ)
  • ေဂၚဖီ - တရြက္(ပါးပါးလွီးပါ)
  • ပဲအက်က္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမ္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ 
ပုဇြန္ေလွာ္ရန္
  • ပုဇြန္မ်ားကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့ထိ ေလွ္ေပးပါ
  • ေလွာ္ျပီးသား ပုဇြန္ကို အခြံခြာထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ပုဇြန္ ေဂၚဖီ ၾကက္သြန္နီ ပဲအက်က္မွဳန္႕ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီခ်က္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ႏွင့္အတူ ထားေသာ အဖတ္ေလးမ်ားကို ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး  လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္သုပ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment