Monday, 5 October 2015

ခ်ဥ္ငံစပ္ တို႕ဟူးသုပ္


မနက္ေစာေစာ အဆာေျပ အစာေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ေန႕လည္အဆာေျပ အစာေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ အသုပ္ေလးသုပ္ ထမင္းေလးနဲ႕စားရတာလဲ ျမန္မာျပည္ကို အလြမ္းေတြ ေျပေစသလို ကိုယ့္လက္ရာေလး မိသားစု စားတာျမင္ရရင္ အင္မတန္မွ ပီတိေတြ ျဖစ္ရပါတယ္။

တို႕ဟူးသုပ္ တို႕ဟူးေၾကာ္ဆိုရင္ ဘယ္အခ်ိန္လာလာ စားခ်င္တာမို႕ ျမန္မာျပည္မွာေနထဲက ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ က်ဳိတတ္ေအာင္ အမ်ဳိးမ်ဳိး စမ္းျပီးက်ဳိကာ အရသာ အမ်ဳိးမ်ဳိး ထြက္ေအာင္လဲ က်ဳိၾကည့္ဖူးေလေတာ့ အခုလဲ တို႕ဟူးကို ဆားအရသာထည့္ျပီး က်ဳိထားတာေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ အစိမ့္ခပ္ေပါ့ေပါ့ မဟုတ္ဘဲ အစိမ့္ခပ္ေလးေလး အရသာေလးမို႕ တို႕ဟူးအရသာကို ပိုျပီးေပၚေစပါတယ္။

တို႕ဟူးက်ဳိရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပဲအစိမ္းမွဳန္႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူးကို ေရ ၄ဗူးခြဲႏွင့္ ၅နာရီေလာက္ အနည္းဆံုးစိမ္ထားပါ
  2. ပဲက်ဳိျပီးသားထည့္ရန္ အေနေတာ္ စတီးဇလံုကို ဆီသုပ္ထားေပးပါ
  3. ပဲက်ဳိမည့္အိုးကို ေအာက္ေျခထူေသာ အိုးကိုသံုးကာ အပူေပးပါ
  4. အိုးပူလာတာနဲ႕ ပဲရည္ကိုအရင္ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ျပစ္လာေအာင္ က်ဳိလိုက္ပါ
  5. ပဲရည္ျပစ္လာတာနဲ႕ က်န္ေနေသာ ပဲအႏွစ္မ်ားကို မုန္႕လုပ္လ်ွင္သံုးေသာ ဂ်ဳံစစ္ဇကာခံကာ ပဲရည္အိုးထဲေလာင္းခ်ပါ
  6. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းႏွင့္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိထည့္ျပီး ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
  7. ၁၁မိနစ္ေလာက္ေန႐င္ ပဲအႏွစ္ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီသုပ္ထားေသာ ဇလံုထဲကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလာင္းခ်ပါ
  8. မ်က္ႏွာျပင္ ညီေအာင္ညိွျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ အေအးခံကာ လိုသလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္သုပ္ရန္
  1. တို႕ဟူးကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ လွီးေပးပါ
  2. မက်ည္းသီးမွည့္ ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးေႏြးျဖင့္ စိမ္ထားပါ
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ငါးငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ အရသာမွဳန္႕ နံနံပင္ ခပ္ပါးပါးလွီး ၾကက္သြန္နီ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ျပင္ထားပါ
  4. တစ္ပြဲစာ တို႕ဟူးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး နံနံပင္ အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ပဲမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ႀကိဳက္သေလာက္ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ မက်ည္းမွည့္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  5. ေဂၚဖီ နံနံပင္တို႕ထည့္ျပီး သုပ္လိုက သုပ္နိုင္ပါတယ္
  6. အရသာ႐ွိေသာ ခ်ဥ္ငံစပ္ တို႕ဟူးသုပ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a comment