Saturday, 17 October 2015

ဂ်ဳံၾကာဇံ ဟင္းခါး (အလွဴဟင္းခါးး)


ေတာ႐ြာက အလွဴေတြမွာ မပါမျဖစ္တဲ့ ဟင္းခါးတမ်ဳိးပါ ခ်က္နည္းလြယ္ကူျပီး  ေသာက္လို႕ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခါးခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

  • ပဲလိပ္ ၁၂လက္မေလာက္ တေခ်ာင္းကို ေရစိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ ၁၅ေကာင္ေလာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ႂကြက္နား႐ြက္မွဳိမ်ားကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းအေလွာ္ ၇ေစ့ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထားင္ထားပါ
  • အိုးတလံုးထဲတြင္ ေရကို တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္၂လံုးစာထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ 
  • ေရထဲတြင္ ေထာင္းထားေသာ ပုဇႊန္ေျခာက္မွဳန္႕ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ . လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕ မွဳိေျခာက္ႏွင့္ ပဲလိပ္တို႕ကိုထည့္ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ကိုေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္မိေလာက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အိုး က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးသံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment