Sunday 11 October 2015

သရက္သီး ေ႐ႊလံဘိုင႐ုတ္သီး ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္


ကုလားေအာ္င႐ုတ္ သို႕မဟုတ္ 
နာဂအေခၚ ေ႐ႊလံဘို င႐ုတ္သီးပင္

မာမာ့ျခံထြက္ င႐ုတ္ပင္








ျခံထြက္င႐ုတ္ေလးေတြ မွည့္လာေတာ့ အရင္ဆံုးစားခ်င္မိတာက ငါးပိရည္ေလးဘဲ စိတ္ထဲကို ေရာက္လာပါတယ္ ဒီေတာ႔ကာ အရင္ဆံုး ျခံထဲဆင္း မံုလာ႐ြက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလးေတြခူးျပီး ျပဳပ္ကာ တို႕စရာအတြက္ ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။

ျပီးတာနဲ႔ ငါးပိရည္က်ဳိ အေဖ်ာ္အတြက္ လိုတာေလးေတြ ျပင္ဆင္ျပီး စပ္လြန္းလို႕ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ေစမဲ့ သရက္သီးေထာင္း ငါးပိရည္ေလး ေဖ်ာ္လိုက္မိျပီမို႕ ေဖ်ာ္နည္းေလး မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  2. ေ႐ႊလံဘို င႐ုတ္သီး - ၅ေတာင့္
  3. သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
  4. ပုဇြန္ေလွာ္ - ၃ေကာင္
  5. င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. က်ဳိျပီးသား ငါးပိရည္ ပန္းကန္ကို ျပင္ထားပါ။
  2. သရက္သီးကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ စိတ္ထားပါ။
  3. ပုဇြန္ေလွာ္ကို အခြံခြာထားပါ။
  4. ငရုတ္သီးႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ။
  5. ပုဇြန္ေလွာ္ကို ငရုတ္ဆံုထဲထည္႔ျပီး အရင္ေထာင္ေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ င႐ုတ္သီးႏွင့္ သရက္သီးကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  7. ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ အရသာ သမေအာင္ ေဖ်ာ္ေပးပါ။
  8. မိမိႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလးကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment