Sunday, 25 October 2015

ပဲေပါင္း စိမ့္စိမ့္ေလး



ပဲေပါင္းလုပ္နည္းေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ ပဲႀကီးဟင္းခ်က္တဲ့ ပဲကို ႏူးေနေအာင္ ျပဳပ္ျပီးလုပ္ထားတာပါ တျခားပဲေတြကို လုပ္လို႕ရေပမဲ့ ဒီပဲေလာက္ အရသာမေကာင္းလွပါဘူး ကေလးလူႀကီး ႏွစ္သက္မဲ့ ပဲေပါင္းဟင္းမို႕လို႕ ပဲေပါင္း စိမ့္စိမ့္ေလး လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲႀကီး LIMA BEEANS - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္တလံုး
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပဲရဲ႕အထက္ ေရလက္တထြာေလာက္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တညေရစိမ္ထားပါ
  2. ေနာက္ေန႕မနက္မွာ ပဲမ်ားပြလာပါက အခြံကို တေစ့ခ်င္းထြင္ေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ပါးပါလွီးထားပါ
  4. အားလံုးျပီးတာနဲ႕ ေဇာက္နက္နက္အိုးထဲမွာ ထည့္ျပီး ႏူးေအာင္ျပဳပ္ေပးပါ
  5. ပဲမ်ား ႏူးအိလာပါက ဇြန္းႏွင့္ ဖိျပီးေခ်ထားေပးပါ
  6. ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ အပူေပးပါ
  7. ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  8. ၾကက္သြန္ေၾကာ္လို႕ ပိုတဲ့ဆီထဲမွာ ျပဳပ္ျပီး ေခ်ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ပဲမ်ားကို အဆက္မျပတ္ေမႊေပးျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  10. ပဲမ်ားအိလာျပီး ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ကို ပဲေပါင္းအေပၚမွျဖဴးျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment