Monday, 19 October 2015

ၾကက္ဥ ပုဇြန္ေျခာက္ႏွပ္


မာမာ့ သားနဲ႕သမီး အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ဟင္းတမ်ဳိးပါ ၾကက္ဥဆို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ႀကိဳက္ၾကျပီး အခုလို ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕နဲ႕ေၾကာ္ႏွပ္ေလးခ်က္ရင္ေတာ့ ေခါင္းမေဖာ္တမ္း စားၾကတာမို႕ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၅လံုး (  က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာကာ ပါတ္လည္ မႊန္းထားပါ )
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လံုး (ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ )
  • ခ်င္း လက္တဆစ္ခန္႕ (ခပ္ပါးပါး ခပ္ရိတ္ရိတ္လွီးထားပါ)
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၉ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  3. ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ၾကက္ဥ အခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  4. တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  5. အားလံုး ၂မိနစ္ေလာက္ ခ်က္ေပးျပီးပါက ၾကက္ဥပုဇြန္ေျခာက္ႏွပ္ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment