ရာသီဥတုက ေဆာင္းဦးေလး ဝင္လာျပီမို႔လို႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ေဂၚရခါးသီး မံုလာဥနီ မံုလာဥျဖဴ မံုလာပင္ မုန္႕ညွင္းျဖဴ စတဲ့အသီးအ႐ြက္တို႕နဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ေဂၚရခါးသီး - တစ္လံုး
- မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
- မုန္႔ညွင္းျဖဴ - ငါးရြက္
- မံုလာဥ - အေနေတာ္တစ္ဥ
- ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္၏ တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မက်ည္မွည္႔အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးဖယ္ငဆုတ္ - ၅လံုး (ငါးဖယ္ငဆုတ္ မ႐ွိလဲ တစ္ျခား ငါးပုဇြန္တို႕ထည့္ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္)
ျပင္ဆင္ပံု
- အသီးအ႐ြက္ အားလံုးကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ အသီးအ႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရလဲပြက္ပြက္ဆူ အသီးအ႐ြက္မ်ားလဲ ႏူးလာျပီဆိုရင္ေတာ့ မန္က်ည္းသီး အႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕ ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ အုပ္ေပးျပီး အရသာျမည္း၍ မီးပိတ္ေပးပါ
- ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment