Tuesday, 20 October 2015

ၾကက္ဥသုပ္ ေမႊးေမႊးေလး


အသားမစားခ်င္တဲ့ရက္ဆို ၾကက္ဥကိုျပဳပ္ျပီး သုပ္လိုက္ရင္ အဆင္ေျပတဲ့ ထမင္း၀ိုင္းေလး ျဖစ္သြားတတ္ သလိုပါဘဲ ပဲဆီစိမ္းရဲ႕ အနံ႕ေမႊးေမႊးေလးက ထမင္းကို မိန္ေစမွာျဖစ္တဲ့အတြက္ ၾကက္ဥသုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၃လံုး 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ မ႐ွိတ႐ွိ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳျပီး အခြံခြာကာ ခပ္ထူထူလွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရတထပ္ထပ္ေဆးပါ
  3. ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္ဥ ၾကက္သြန္နီ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီးခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  4. အားလံုးသမသြားပါက အရသာျမည္းကာ ၾကက္ဥသုပ္ ေမႊးေမႊးစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားပြဲျပင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment