Sunday 18 October 2015

ၾကက္သားဆီျပန္




ၾကက္သားဆီၿပန္ ပလာတာနဲ႔စားရေအာင္လို႔ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ပလာတာနဲ႔စားမွာမို႔ ဆီပိုၿပီးထဲ႔ထားပါတယ္ စပါးလင္ ကရေ၀း႐ြက္ ခ်င္းေလးနဲ႔ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္သားကို ဆီသတ္တဲ႔အခါမွာ ၾကာၾကာေလးသတ္ေပးပါ ဆီသတ္မနာရင္ ၾကက္သားက ပြေယာင္းေယာင္းၾကီးနဲ႔ စားလို႔မေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္သား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္


ဟင္းခ်က္ရန္

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  4. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  5. စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  6. င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းစပါးလင္ေထာင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment