Monday 26 October 2015

ဝက်နံရိုးဟင်း


ရံဖန္ရံခါမွ စားတတ္ေပမဲ့ ၀က္နံ႐ိုးဟင္းက ခ်က္တတ္ရင္ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတာမို႕လို႔ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားလို႔ရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၀က္နံ႐ိုး - 500 g
  2. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  3. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  4. ၾကက္သြန္ီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  6. စပါးလင္ - တစ္လက္မခန္႕
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္တစ္ဇြန္း
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  10. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၀က္နံ႐ိုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး တစ္လက္မေလာက္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
  2. ၀က္နံ႐ိုးမ်ားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  3. ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  4. အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  6. ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ၀က္နံ႐ိုးကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
  7. ၀က္နံ႐ိုး အသားမ်ား မာလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  8. ပထမ တစ္ရည္ခမ္းျပီး ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  9. ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. Ma Ma Mar,

    can we cook like that for mutton?

    With love, Thuza

    ReplyDelete
  2. ဝက္နံရိုးခ်က္ထားတာေလးက စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာ .... ^___^

    ReplyDelete