Tuesday, 27 October 2015

ဘဲသား ဆန္ျပဳပ္



ဘဲသားဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္ေသာက္ျဖစ္လို႕ ျပဳပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ဒီဆန္ျပဳပ္ကိုလဲ အရင္ျပဳပ္ဖူးတဲ့ ၾကက္သားဆန္ျပဳပ္နည္းအတိုင္း ဆန္ေလွာ္နဲ႕ဘၾျပဳပ္ထားတာပါ

မာမာတို႕ေတာ့ မိသားစု၃ေယာက္ တစ္ေနကုန္ ဆာရင္ဆာသလိုေသာက္နိုင္ဖို႕ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး၂ဗူးကို ေလွာ္ျပီးျပဳပ္ထားတဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရေဆးျပီး ေရမထဲ့ဘဲ ညိဳတဲ့ထိေလွာ္ထားေသာဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • အ႐ိုးအသားတြဲထားေသာ ဘဲသား - 350g
  • အခြံခြာျပီးေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥအေသး ၁၀လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္းး ( ဇြန္းတ၀က္ကို ဘဲသားျပဳပ္ထဲထည့္ရန္)
  • နႏြင္းမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၃ပင္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္းခြဲ (တ၀က္ကို ဘဲသားျပဳပ္ထဲ့ထည့္ရန္)
  • မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၄မႊာ
  • ေထာင္းထားေသာင႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပဳပ္ရန္ျပင္ဆင္ပါမယ္
  • ေလွာ္ထားေသာဆန္ကို ေရမ်ားမ်ားထဲ့ျပီး ႏူးေအာင္ျပဳပ္ပါ
  • ဆန္လံုးမ်ားေက်လာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဘဲသားကို အတံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခ်င္း ဆားႏွင့္နယ္ကာ ႏူးေအာင္ျပဳပ္ေပးျပီး အ႐ိုးအသား သတ္သတ္စီ ထြင္ေပးပါ
  • ဆန္ျပဳပ္ေနတံုး ဆီကို နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ကာ အပူေပးျပီး လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ားေပ်ာ့ျပီး ေမႊးလာပါက ဘဲ အ႐ိုးအသားမ်ားကို ထဲ့ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးထားပါ
  • ဆန္ေလွာ္မ်ား မႏူးေသးပါကႏူးတဲ့ထိ ေရထဲ့ျပီးျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ေနစဥ္ မကပ္ေအာင္ေမႊေမႊေပးပါ
  • ဆန္နူးျပီဆိုပါက ေရကိုတ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ၆လံုးစာေလာက္ထဲ့ေပးျပီး ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ားႏွင့္ ဘဲသားဆီသတ္ကို ထဲ့ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕၂ဇြန္းကိုထဲ့ျပီး အရသာျမည္းပါ
  • လိုအပ္ေသာ အရသာျပင္ေပးျပီး ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ား ႏူးလာပါက ေထာင္းထားေသာ ႀကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္းတို႕ကိုထဲ့ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ထားျပီး လိုသေလာက္ထဲ့ေသာက္ကာ ေသာက္ကာနီးမွ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးျပီးေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. ဆန္ျပဳပ္ကေလးလဲ ေသာက္ခ်င္တယ္ ....

    ReplyDelete