Monday, 19 October 2015

ၾကက္သားေတာက္ေတာက္စဥ္း အစိမ္းေၾကာ္


အိမ္ခ်က္ ဟင္းအမယ္ေလးေတြ စဥ္းစားရင္း ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး ႐ွိတဲ့အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕ ေၾကာ္လိုက္ေတာ့လဲ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတမယ္ေတာ့ ရလာတာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 150g
  • အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား ၁၅ခု
  • အေနတေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ၄ခက္
  • ထက္၀က္ပိုင္းထားေသာ ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ မံုညွင္း - ၃ခက္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ၂ပင္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ -၂ခက္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ မုန္ညွင္းတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ေ႐ႊပဲသီး တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment