Monday 19 October 2015

ၾကက္သားေတာက္ေတာက္စင္း အစိမ္းေၾကာ္


အိမ္ခ်က္ ဟင္းအမယ္ေလးေတြ စဥ္းစားရင္း ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းပီး ႐ွိတဲ့အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕ ေၾကာ္လိုက္ေတာ့လဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတမယ္ေတာ့ ရလာတာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔  ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  4. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. ပန္းေဂၚဖီ - ေလးခက္
  6. ေ႐ႊပဲသီး - ငါးေတာင့္
  7. မံုညွင္း - သံုးခက္
  8. ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
  9. တ႐ုတ္နံနံ -ႏွစ္ခက္
  10. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  12. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ လွီးထားပါ
  • ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အေနတေတာ္ လွီးထားပါ
  • ေရႊပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေၾကာသင္ေပးကာ အေနတေတာ္ လွီးထားပါ
  • မုန္႔ညွင္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး တလက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
  • တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး တလက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ မုန္ညွင္းတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ေ႐ႊပဲသီး တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment