Monday, 19 October 2015

မံုလာ႐ြက္ မ်ွစ္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ထမင္း၀ိုင္းမွာ အ႐ည္ေသာက္ေလး တမယ္ပါမွ ထမင္းမိန္တတ္သူေတြအတြက္ မံုလာ႐ြက္ မ်ွစ္တို႕ေရာျပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္တာမို႕ ခ်က္နည္းေလးနဲ႕အတူ ဟင္းပြဲေလးပါ ပို႕ခဲ့ပါျပီ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • မံုလာ႐ြက္ အ႐င့္ - ၁၅ခက္
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တဝက္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ည္းအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၀ေကာင္ ေ(ရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အမည္းေၾကာင္းထုတ္ထားပါ)
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. အ႐ြက္မ်ားကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  3. ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ပုဇြန္ထုတ္  မ်ွစ္ အ႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  4. အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  5. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  6. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  7. ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးအႏွစ္ထည့္ျပီး ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ ျပီးတာနဲ႕ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  8.  မ်ွစ္ မံုလာပင္ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment