Tuesday, 20 October 2015

ၾကက္ခ်ဳိခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္


ဟင္းအမယ္ တမ်ဳိးထဲ ခ်က္မယ္လို႕ စိတ္ကူးတဲ့ေန႕ဆိုရင္ အခုလို ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္တတ္ပါတယ္ အျပင္အစာေတြ သိပ္မစားတတ္ေလေတာ့ အခုလို ေတြးရင္ေတာရင္း ေပၚလာတတ္တဲ့ ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးက ထမင္းကို မထင္မွတ္ဘဲ မိန္ေစတတာတာမို႕ ေၾကာ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သန္႕စင္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သား - 150g
  • အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေလးစိပ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၁ုေတာင့္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ပင္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
  • သစ္႐ြက္ဆီ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုးတလံုး( ၾကက္သားေၾကာ္ရန္ )
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  1. ၾကက္သားကို ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ နယ္ထားပါ
  2. ဆီကို အပူေပးျပီး ၾကက္သားကို ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး တတံုးျခင္းေၾကာ္ေပးပါ
  3. ေ႐ႊ၀ါေရင္ သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သားေၾကာ္ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment