ပဲၾကာဇံေၾကာ္ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတာနဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာမို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲၾကာဇံ - 100 g
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၈ေတာင္႔(ေရေဆးၿပီးလွီးပါ)
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္တစ္ဥ(ေရေဆးၿပီးလွီးပါ)
- မွဳိေၿခာက္ - ၃ခု (ေရစိမ္ၿပီးအေနေတာ္ထြင္ထားပါ)
- ပဲလိပ္ - ၁ခ်ပ္ (ေရ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ၿပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ )
- မုန္႔ညွင္းၿဖဴ - ၂ရြက္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
- ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၄ဖူး
- တရုတ္နံနံ - ၁ပင္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ မႊာ (ဒါးၿပားရုိက္ထားပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကာဇံ ပဲလိပ္ မွိဳေၿခာက္တို႔ကို ေရစိမ္ထားတာပါ
- အသီးအရြက္မ်ားကို ေရေဆးၿပီးလွီးၿဖတ္ထားထာပါ
- မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ တည္ထားေသာ ဆီပူပူတြင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုထည္႔ေၾကာ္ပါ
- ျပီးမွမံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲသီးကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- မံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲသီးႏြမ္းလွ်င္ ပဲၾကာဇံ မွိဳေၿခာက္ ေျပာင္းဖူး ပဲလိပ္ႏွင္႔ မုန္ညွင္းၿဖဴတို႔ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ပဲငံၿပာရည္အေနာက္တို႔ထဲ႔ကာ ေၾကာ္ေပးျပီး အေပါ႔အငံၿမည္း၍ ေနာက္ဆံုးမွ တရုတ္နံနံထည္႔ၿပီးေမႊပါ
- အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment