Sunday, 18 October 2015

သီး႐ြက္စံု ပဲၾကာဇံေၾကာ္



ပဲၾကာဇံေၾကာ္ စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတာနဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာမို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ပဲၾကာဇံ - 100 g
  • ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၈ေတာင္႔(ေရေဆးၿပီးလွီးပါ)
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္၁ဥ(ေရေဆးၿပီးလွီးပါ)
  • မွဳိေၿခာက္ - ၃ခု (ေရစိမ္ၿပီးအေနေတာ္ထြင္ထားပါ)
  • ပဲလိပ္ - ၁ခ်ပ္ (ေရ နာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ၿပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ )
  • မုန္ညွင္းၿဖဴ - ၂ရြက္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  • ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၄ဖူး
  • တရုတ္နံနံ - ၁ပင္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ မႊာ (ဒါးၿပားရုိက္ထားပါ)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ပဲငံၿပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကာဇံ ပဲလိပ္ မွိဳေၿခာက္တို႔ကို ေရစိမ္ထားတာပါ
  2. အသီးအရြက္မ်ားကို ေရေဆးၿပီးလွီးၿဖတ္ထားထာပါ
  3. မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ တည္ထားေသာ ဆီပူပူတြင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုထည္႔ေၾကာ္ပါ 
  4. ျပီးမွမံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲသီးကို ထည္႔ေၾကာ္ပါ
  5. မံုလာဥနီႏွင္႔ ပဲသီးႏြမ္းလွ်င္ ပဲၾကာဇံ မွိဳေၿခာက္ ေျပာင္းဖူး ပဲလိပ္ႏွင္႔ မုန္ညွင္းၿဖဴတို႔ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ပဲငံၿပာရည္အေနာက္တို႔ထဲ႔ကာ ေၾကာ္ေပးျပီး အေပါ႔အငံၿမည္း၍ ေနာက္ဆံုးမွ တရုတ္နံနံထည္႔ၿပီးေမႊပါ 
  7. အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment