Saturday 17 October 2015

ဆိတ်သားပြုပ်ကြော်



ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားကိုျပဳပ္ျပီး ျပဳပ္ေၾကာ္ေလးလုပ္ထားပါတယ္ ၾကက္သား ပုဇြန္နဲ႔ငါးတို႔ကိုဘဲ အစားမ်ားတဲ႔အတြက္ ေန႔စဥ္ဟင္း အမယ္ေလးေတြက ဒါေတြဘဲ ထပ္ေနေလေတာ့ အေျပာင္းအလဲ တခုျဖစ္ေအာင္ ခ်က္လိုက္တာပါ။

ျပီးေတာ႔မာမာတို႔ မိသားစုက စားတတ္တဲ႔ ျမန္မာအစာကိုဘဲ ေန႔စဥ္ခ်က္ျပဳပ္ စားၾကတဲ႔အတြက္ေၾကာင္႔ ျမန္မာအစာရွားတဲ႔ ေဒသမွာ ဟင္းရန္ရွားတာ သဘာဝပါတခုပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ဆိတ္သားကို ျပဳပ္ေၾကာ္ေလးလုပ္လိုက္တာ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ျပဳပ္ေၾကာ္လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေလးေယာက္စာ
ဆိတ္သားအရသာနယ္ရန္
  • ဆိတ္သား - 500g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ခ်င္း - ႏွစ္ျပား
  • ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ဆိတ္သာျပဳပ္ေၾကာ္လုပ္ရန္
  • ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း  ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ားတံုးကာ ႐ွာလကာရည္ႏွင့္နယ္ပါ
  2. ျပီးမွ နႏြင္း ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  3. အရသာ၀င္တာနဲ႕ ခ်င္းျပားႏွင့္ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  4. အိုးမကပ္ေစရန္ သတိထားတည္ေပးပါ
  5. လံုးရည္ခမ္းတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့ထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  6. အသားႏူးလာျပီး ေရမခမ္းခင္ေလးမွာ ဆီကို ထည့္ျပီ ေမႊေပးပါ
  7. ေရလည္းခမ္း ဆီလည္း ႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာျပီဆိုရင္ ဆိတ္သားျပဳပ္ေၾကာ္ အိအိေလးရပါျပီ။
  8. ဤနည္းအတိုင္း သိုးသား အမဲသားတို႕ကို ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment