Friday, 30 October 2015

ၾကက္ဥေၾကာ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း



ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို အမ်ဳိးမ်ဳိးခ်က္ကာ စားၾကတဲ့အထဲက ဒီခ်က္နည္းေလးက ၾကက္ဥကို ေၾကာ္ျပီးမွ ျပန္ခ်က္တဲ့ နည္းေလးပါ  ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းအတိုင္းအတိုင္းပါဘဲ ၾကက္ဥကို အလံုးလိုက္ ေဖာက္ျပီး ေၾကာ္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

  • အလံုးလိုက္ေဖာက္ေၾကာ္ထားေသာ ဘဲဥ( သို႕) ၾကက္ဥ - ၆လံုး
  • အခြံခြာျပီး ႐ွစ္စိတ္စိတ္ကာ ေရေဆးထားေသာအာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၃မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္
  • ေရစိမ္ထားေသာ မက်ီးသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  • မဆလာ - အေနေတာ္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
ခ်က္နည္းေလးကိုေျပာပါမယ္
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္ဥမ်ားကို တလံုးျခင္း ေဖာက္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထဲ့ကာ ေမႊးလာတဲ့ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အာလူးကိုထဲ့ျပီး ငါးငံျပာရည္ တခါထဲထဲ့ျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္နံ႕သင္းလာျပီး အာလူးအေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထဲ့ကာ အာလူးႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • အာလူးႏူးလာတာနဲ႕ ၾကက္ဥေၾကာ္ျပီးသားကို အရင္ထည့္ကာ မက်ီးသီးမွည့္အရည္ထဲ့ျပီး ေရဆူေအာင္ ဆက္တည္ျပီး ဆီက်န္ေရက်န္ထားျပီး မဆလာအုပ္ကာ မီးပိတ္ေပးနိုင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment