Monday 19 October 2015

ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွပ္ ၾကက္သားေၾကာ္


ၾကက္ေပါင္ရင္းသား ႂကြတ္ႂကြတ္ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္စားလိုက္တာ ကေလးလူႀကီး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မယ္ထင္လို႕ ေၾကာ္္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

  • အရည္ခြံပါေသာ ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ၃တံုး
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား ေထာင္းထားပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၅မႊာ ေထာင္းထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕  ခ်င္းေထာင္းတို႕ႏွင့္ခ်င္းေထာင္း တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ                  
  • ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီး မွ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အေပၚယံ အသားနည္းနည္းမာလာမွ တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ ၾကက္သြန္ႏွင့္ခ်င္းဖတ္မ်ား ေဘးကိုထြက္လာလ်ွင္ အေပါက္ပါေသာ ဇြန္းျဖင့္ ဆယ္ျပီး ခပ္ထားပါ
  • တဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • က်န္တဲ့တဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ 
  • အားလံုးက်က္သြားပါက ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီး စားသံုးရန္ျပင္ေပးပါ
  • အရည္ခြံ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလးနဲ႕အသားအိအိ ၾကက္ျပဳပ္ေၾကာ္ေလးကို လိုသလို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment