Monday, 19 October 2015

ၾကက္အသည္းအျမစ္ အစိမ္းေၾကာ္


ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္နိုင္ဖို႕. လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ခ်က္ရလြယ္တဲ့ ၾကက္အသည္းအျမစ္ ခ်ဳိခ်ဥ္အစိမ္းေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သန္႕စင္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္အသည္းအျမစ္ - 150g
  • အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေလးစိပ္စိတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  • အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • အေနေတာ္လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၁၀ ခက္
  • တလက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ပင္
  • ထက္၀က္ပိုင္းထားေသာ ေ႐ႊပဲသီး - ၄ေတာင့္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
  • ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္အသည္းအျမစ္ကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္အသည္းအျမစ္ မာလာတာနဲ႕  ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ မံုလာဥနီ မွဳိ ဘ႐ိုကိုလီတို႕ကို ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ တမိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ေ႐ႊပဲသီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment