Tuesday 20 October 2015

ဆန်ကြာဇံကြော်


ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ သိပ္မထူးဆန္းတဲ့ အိမ္ေၾကာ္နည္းေလးအတိုင္း ေၾကာ္ထားေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေၾကာ္ရန္အတြက္

  1. ၅နာရီခန္႕ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာဆန္ၾကာဇံ - 150 g
  2. အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၅ေတာင့္
  3. ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  4. အ႐ွည္အေျမွာင္း ရေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  5. တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
  6. ငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - ၂ဇြန္း
  7. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  8. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  9. အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. သၾကား -  ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမ႐ွိတစ္႐ွိ
  11. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  12. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ရန္
  • ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီးၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
    •  
  • ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါကပဲသီး မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီးေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ေဘးကိုတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ကာ အႏွစ္ေဖာက္ျပီး တ၀က္က်က္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး တ႐ုတ္နံနံ ထည့္အားလံုးကို ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာအေနေတာ္ဆိုရင္ၾကက္ဥ ၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ

No comments:

Post a Comment