Saturday 24 October 2015

အာဗျဲခြောက် အစပ်ကြော်


အာဗ်ဲေျခာက္ဆိုရင္ တခ်ဳိ႕က အနံ႕မႀကိဳက္လို႕ မစားၾကပါဘူး အာျပဲေျခာက္က မခ်က္တတ္ရင္ အနံ႔ေတာ္ေတာ္ျပင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ အဲဒီလို အနံ႔ေတြ ေပ်ာက္သြားေအာင္ င႐ုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕နဲ႕ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္တဲ႔နည္းေလးကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အာဗ်ဲေျခာက္ - 100 g
  2. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. အာဗ်ဲေျခာက္ကို အေကာင္လိုက္ ေရေဆးျပီး လက္ႏွစ္ဆစ္ေလာက္ အေနေတာ္ တံုးေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ အရင္ထည့္ကာ ငါးေျခာက္ကို ႂကြတ္တဲ့အထိေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  5. ငါးေျခာက္ေၾကာ္တဲ့ ဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္နီကို အရင္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ အနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  8. င႐ုတ္သီးေၾကာ္ခ်ိန္ မၾကာေစဘဲ ၅ခ်က္ေလာက္ ဆက္တိုက္ေမႊျပီးတာနဲ႕ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  9. ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ငါးေျခာက္ အစပ္ေၾကာ္ရပါျပီ။

1 comment:

  1. မမမာေရ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ မၾကာခဏေၾကာ္စားျဖစ္တယ္...ခ်ဥ္ဟင္း ပဲဟင္းေလးေတြနဲ႔လုိက္တယ္ေနာ္

    ReplyDelete