Monday, 19 October 2015

ငါး႐ွဥ့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္



ငါး႐ွဥ့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ကို မရမ္းျပားေလးနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္တာမို႕ လက္နည္းနည္း၀င္ေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလးနဲ႕အတူ ငါး႐ွၪ့္ေျခာက္စပ္ဟင္းကို ပို႕ခဲ့ပါျပီ။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါး႐ွဥ့္ၾကပ္တိုက္ -  အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁ေကာင္
  • မရမ္းျပားအေျခာက္ - ၁၅ျပားခန္႕
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ငါး႐ွဥ့္ကပ္တိုက္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အ႐ိုးထြင္ျပီး အသားကို မႊထားပါ
  • မရမ္းျပားအေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ထြင္ထားေသား ငါးအသားမ်ားထည့္ေမႊျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊပါ
  • အားလံုး သမျပီဆိုတာနဲ႕ မရမ္းျပားကို စိမ္ထားေသာ ေရမွာ လွဳပ္ေဆးျပီး မရမ္းျပား အဖတ္မ်ားကို ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေရကို ငါးျမဳပ္ေလာက္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာေမႊေပးကာ ဆီျပန္ျပီး ႂကြတ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ခမ္းျပီး ငါး႐ွဥ့္ခ်က္ ႂကြတ္မႊလာပါက ငါး႐ွည့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ဟင္းကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment