Monday 19 October 2015

ငါးရှဉ့်ခြောက်စပ်ကြော်


ငါး႐ွဥ့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ကို မရမ္းျပားေလးနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ငါးအရိုးထြင္ရတာ လက္နည္းနည္း ၀င္ေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလးနဲ႕အတူ ငါး႐ွၪ့္ေျခာက္စပ္ဟင္း ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါး႐ွဥ့္ၾကပ္တိုက္ -  အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁ေ၀ကာင္
  2. မရမ္းျပားအေျခာက္ - ၁၅ျပားခန္႕
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  6. အရသာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  7. င႐ုတ္သီး လံုးၾကမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါး႐ွဥ့္ကပ္တိုက္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး ႏူးလာပါက အ႐ိုးထြင္ျပီး အသားကို မႊထားပါ
  • မရမ္းျပားအေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီထည့္ကာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ ထည့္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ထြင္ထားေသား ငါးအသားမ်ားထည့္ေမႊျပီး ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊပါ
  • အားလံုး သမျပီဆိုတာနဲ႕ မရမ္းျပားကို စိမ္ထားေသာ ေရမွာ လွဳပ္ေဆးျပီး မရမ္းျပား အဖတ္မ်ားကို ဟင္းအိုးထဲ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ေရကို ငါးျမဳပ္ေလာက္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးကာ ဆီျပန္ျပီး ႂကြတ္လာတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ခမ္းျပီး ငါး႐ွဥ့္ခ်က္ ႂကြတ္မႊလာပါက ငါး႐ွည့္ေျခာက္ ခ်ဥ္စပ္ေၾကာ္ဟင္းကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment