Sunday 11 October 2015

ပဲျပား အခ်ဥ္ဆီျပန္


ဒီေန႕ေတာ့ သမီးအတြက္ သတ္သတ္လြတ္ ပဲျပားအခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး တစ္မယ္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ အသားဟင္းဆို မစားခ်င္လို႕ ထမင္းစားဖို႕ မနည္းေခၚရတဲ့ သမီးအတြက္ အသီးအ႐ြက္ဟင္း တစ္မယ္ေတာ႔ အျမဲတမ္း ျပင္ေပးရပါတယ္။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ အသားမပါတဲ့ ဟင္းေလးကို သတိထားျပီး ခ်က္ေပးေနရေပမဲ့ မိခင္ေမတၱာစိတ္အျပည့္နဲ႕ ခ်က္ျပဳပ္ေပးရလို႕ မာမာေပ်ာ္ပါတယ္ လို႕ဘဲေျပာရင္းနဲ႔ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ပဲျပားခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အေနေတာ္ တံုးထားေသာ ပဲျပား - အမာ 250 g 
  2. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  3. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  10. လက္တဆစ္စာ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲျပား ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ကို ေရေဆးသန္႕စင္ကာ လိုအပ္သလို လွီးျဖတ္ေပးထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကိုထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
  • အနံ႕သင္းျပီး ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီး ေက်သြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ဖိေခ်ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်သြားပါက ပဲျပား ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊပါ
  • ပဲျပားႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီး လံုးမိသြားက ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာျပီ ဆိုပါက ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ အသာေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္၍ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment