Wednesday, 28 October 2015

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္


ပဲၾကာဇံသုပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ သုပ္နည္းေလးနဲ႕အတူ ပဲၾကာဇံသုပ္ ပို႕ခဲ့ပါျပီ ထမင္းနဲ႕ဘဲစားစား ဒီအတိုင္းဘဲ စားစား အရမ္းေကာင္းတဲ့ ပဲၾကာဇံသုပ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလး သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

တစ္ပြဲစာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ျပီး ေရေႏြး တမိနစ္ေလာက္ေဖ်ာျပီး ေရစစ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ - 100g
  • ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ျပီးေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ မွဳိေျခာက္ - 30g
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • နံနံပင္ - အနည္းငယ္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕. - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပဲၾကာဇံကို ေရေႏြးေဖ်ာျပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးကာ ဇကာႏွင့္စစ္ထားပါ
  2. မွဳိေျခာက္ကို ေရစိမ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရေႏြးဆူဆူႏွင့္ ၂မိနစ္ေလာက္စိမ္ကာ အေနေတာ္္လွီးထားပါ
  3. ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ပဲၾကာဇံ မွဳိေျခာက္ ေဂၚဖီ  ၾကက္သြန္နီ ပဲမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆီခ်က္ ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ နံနံပင္ သံပုရာရည္တို႕ကို ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

1 comment: