Tuesday 20 October 2015

ၾကက္ျပဳပ္ ေမႊးေမႊးေလး


င႐ုတ္သီးအစပ္ဟင္း မစားႏိူင္သူေတြအတြက္ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ ျပဳပ္ထားတဲ့ ၾကက္ျပဳပ္ ဟင္းေလးပါ ျပဳပ္ရတာလြယ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းေစဖို႕အတြက္ ၾကက္သားကို ေ႐ြးဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ တေကာင္လံုးျပဳပ္ရင္ ရႏိူင္ေပမဲ့ တေကာင္လံုးမျပဳပ္ဘဲ တေယာက္ ႏွစ္ေယာက္စာဘဲ ျပဳပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အရည္ခြံပါတဲ့ ၾကက္ေပါင္ရင္းသားကို ေ႐ြးျပီးျပဳပ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။

ဆီလံုး၀ ထည့္စရာမလိုဘဲ အရည္ခြံကထြက္တဲ့ အဆီနဲ႕ကိုဘဲ အရသာျပည့္စံုတဲ့ ၾကက္ျပဳပ္ဟင္းေလး ရႏိူင္တာမို႕ ဟင္းခ်က္နည္းကို မ််ေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ၂တံုး
  • ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၄ျပား
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
  2. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  4. ၾကက္သားႏွင့္ ခ်င္းကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္တည္ပါ
  5. ပထမတရည္ ခမ္းကာနီးပါက ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ေနာက္ထပ္တရည္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  6. ေနာက္တရည္ မခမ္းခင္ အရည္မခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
  7. ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႕ၾကက္ျပဳပ္ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment