Thursday, 15 October 2015

ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး


ဒီငါးပိေထာင္းေလးကေတာ့ ႐ိုး႐ိုးေလး ေထာင္းထားျပီး ငါးပိေထာင္းသက္သက္ ထမင္းနဲ႕စားႏိုင္သလို ငါးပိေထာင္းကို ၾကက္သြန္နီ သံပုရာသီးတို႕နဲ႕ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ ေထာင္းထားတာမို႕ ၾကာ႐ွည္ခံ ငါးပိေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္းခြဲ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  4. င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  5. ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
  6. အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ တို႕ ထည့္ေထာင္းပါ
  7. ျပီးတာနဲ႕  ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment