Monday, 19 October 2015

Sea Food ဟင္းခ်ဳိ


ခ်ဥ္စပ္ေလး စားခ်င္စိတ္ေပၚလာတိုင္း အခုလို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးေတြ ခ်က္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ ခ်က္နည္းကေတာ့ အသီးအ႐ြက္ ေလ်ွာ့ထည့္တာကလြဲရင္ တုန္ယမ္းဟင္းခ်က္နည္းနဲ႕ အတူတူပါဘဲ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • Tom Yum ဟင္းခ်က္အႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္ ( အျမွီး ေခါင္း အခြံခြာ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္း ထုတ္ထားပါ )
  • ကင္းမြန္လွီးျပီးသား - ၈ခု( ကင္းမြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေတးျပီး ေျပာင္းျပန္လွန္ကာ ကန္႕လန္႕ အေစာင္း အရာေပးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ )
  • ပဲျပား  - ၂တံုး ( ေၾကာ္ျပီးသား ပဲျပားကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  • Fish cake. - ၅ခု (fish cake ကို အေနေတာ္ လွီးထားေပးပါ )
  • မံုလာဥနီ  - အနည္းငယ္ ( ေရေဆးျပီး အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေပးပါ)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆန္ၾကာဇံ အၾကည္ - 50g ကို ေရစိမ္ထားပါ
  • အခုျပင္ဆင္ထားသေလာက္ဆိုရင္ ပြဲႀကီး ၂ပြဲစာ မိသားစု ၆ေယာက္ေလာက္ ေကာင္းေကာင္းစားႏိုင္ပါတယ္
  • မိသားစုနည္းရင္ လိုအပ္ေသာ အစာမ်ားကို ေလ်ာ့ျပီးျပင္ေပးပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • အ႐င္ဆံုး ေဇာက္နက္နက္ အိုးထဲ ေရထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက ပုဇြန္ ကင္းမြန္ fish cake ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ တုန္ယမ္းအႏွစ္္ႏွင့္ မံုလာဥနီကို ထည့္ျပီ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေရဆူပါေစ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆား အရသာမွဳန္႕ ၾကာဇံ ပဲျပားတို႕ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေရဆူပါေစ
  • အားလံုးျပီးတာနဲ႕ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေရဆူေစျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္  ဟင္းခ်ဳိေလး ရပါျပီ   
  • အခ်ဥ္ပိုႀကိဳက္လ်ွင္ သံပုရာ႐ည္ အနည္းငယ္ ထည့္ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment