Saturday, 17 October 2015

သခြားသီးသုပ္ စပ္စပ္ေလး


တေန႕တေန႕ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရခက္ေနရင္ အလြယ္တကူ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစတဲ့ သခြားသီးသုပ္ေလးဘဲ သုပ္ျဖစ္တာက မ်ားပါတယ္ သုပ္နည္းကေတာ့ အိမ္မွာ သုပ္စားေနက် ပံုစံအတိုင္းဘဲေလးဘဲ သုပ္ထားမို႕ ဒီနည္းေလးကိုဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ျခစ္ထားေသာ သခြားသီး - တလံုး
  • ဆားအနည္းငယ္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ -၂ေကာင္
  • ပါးပါးရိပ္ရိပ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ငါးငပိရည္ က်ဳိျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  • ဆား - အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း (မထည့္လဲရ)
ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အရင္ျခစ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီးေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းကိုဖယ္ကာ ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးကို ေမႊးေအာင္ေလွာ္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားေပးပါ
  • ငပိရည္ကို က်ဳိထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ထားေပးပါ
  • သခြားသီးျခစ္ျပီးသားထဲကို ငပိရည္ ဆား ပုဇြန္ေလွာ္ေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ပင္စိမ္း႐ြက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း သံပုရာရည္ညွစ္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အစပ္ေၾကာက္ရင္ င႐ုတ္သီးေလ်ာ့ထည့္ကာ အားလံုးသမေအာင္ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။



No comments:

Post a Comment