Monday, 19 October 2015

ပန္းေဂၚဖီ႐ွမ္းနံနံအုပ္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


အသားမလိုဘဲ ပုဇြန္ငါးပိနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီခ်ဥ္ရည္ေလး စားေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ခ်ဥ္ရည္ဟင္းအတြက္ပါ၀င္တာေလးေတြကေတာ့
  • အခက္ေခြ်ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - တပြင့္
  • အေနေတာ္လီွးထားေသာ မုန္႕ညွင္းစိမ္း - တပင္
  • ထက္၀က္ပိုင္း လွီးထားေသာ ႐ုံးပေတသီး - ၅ေတာင့္
  • ႐ွမ္းနံနံ - ဆယ္႐ြက္ခန္႕
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • မက်ည္းသီး အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပန္းေဂၚဖီႏွင့္အ႐ြက္မ်ား ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ႏွင့္ အားလံုးကိုေရာျပီး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာနယ္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး ဟင္းကိုလံုးမိေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာျပီး အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက ေရကို ဟင္းေရေသာက္ပန္းကန္လံုး၂လံုးစာေလာက္ ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက. ပုဇြန္ငပိကို အရည္ေဖ်ာ္ကာ မက်ီးမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းႏွင့္ အတူထဲ့ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ၅မိနစ္ေေရလာက္ဆူျပီးပါက အေပါ့အငံျမည္းျပီး  ပန္းေဂၚဖီခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ႐ုံးပေတသီးႏွင့္ ႐ွမ္းနံနံအုပ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  • ပန္းေဂၚဖီ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးကို ျမိန္ယွက္စြာနဲ႕ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။


1 comment:

  1. Ma Ma Mar,

    Thank you. PLease continue posting the recipes as it is so appreciable.

    ReplyDelete