Sunday, 18 October 2015

ၾကမ္မဆိုင္ ဟင္းခ်ဳိရည္



ၾကမ္မဆိုင္ဟင္းခ်ဳိက ဝက္ရုိးေလးနဲ႔ခ်က္ရင္ ပိုၿပီးေကာင္းပါတယ္ မာမာတို႔အိမ္မွာ ဝက္သားမစားေတာ့ ပုဇြန္အေကာင္ေလးေတြနဲ႕ဘဲ ခ်က္ထားေပမဲ့ ေသာက္လို႕ေကာင္းလြန္းျပီး ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕နဲ႕ အရသာေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေလးေယာက္စာ
  • ပုဇြန္ သန္႕ျပီးသား- ငါးက်ပ္သား
  • ၾကမ္မဆိုင္ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးစာ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  • ဘ႐ိုကိုလီ - ၃ခက္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
  • ပဲျပား - အတံုးေသး ၁၀တံုး
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ (အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း (အခြံခြာျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ)
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ (အျပားေလးေတြ လွီးထားပါ)
  • ပန္းေဂၚဖီ -  သံုးခက္ ( အေနေနာ္ လွီးထားပါ)
  • မံုလာဥနီ - တဥ (အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါ)
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေရ - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ သံုးလံုး

ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ကို ခ်င္းျပား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ဆားထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္မာလာတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုးစာထည့္ျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးထည့္ကာ ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးတာနဲ႕ အရသာျမည္း လိုသလိုျပင္ကာ ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment