Saturday 17 October 2015

သရက္သီးစိမ္း ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငါးပိခ်က္



ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ ငါးငပိခ်က္ေလး ခ်က္ပါတယ္ သရက္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္ေလးက ငါးနဲ႕ခ်က္ႏိူင္သလို ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔လဲ ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဘာနဲ႔ဘဲခ်က္ခ်က္ အဆင္ေျပတဲ့ အရံဟင္းေလးျဖစ္ျပီး ထမင္းစားရတာလဲ အရမ္းျမိန္တဲ့ဟင္းဆိုလဲ မမွားပါဘူး။

မာမာကေတာ့ ငါးပိခ်က္ ခ်က္ျပီဆိုရင္ တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ စားရတာကို ပိုျပီးသေဘာက်ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို မာမာ့လိုဘဲ ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ မာမာခ်က္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလးေ မွ်ေ၀ပးပါမယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ေျခာက္ အေကာင္ၾကီးၾကီး - တစ္ဆယ္သား
  2. သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္ ၃လံုး
  3. င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  5. ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - တ၀က္သာသာ
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီဝက္လာက္ စိမ္ထားျပီး ေရစစ္ကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ။
  • သရက္သီးကို အညွာျဖတ္ျပီး အေစးမ်ားကုန္ေအာင္ ေရနာရီဝက္ေလာက္ စိမ္ထားပါ။
  • အေစဟကုန္သြားတာနဲ႔ သရက္သီးကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးေတြ လွီးထားေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားေပးပါ ။
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ။
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီကိုထည္႔ေပးျပီး ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည္႔ျပီး ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္ အနံ႔႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္းႏွင္႔ငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား မြလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
  • ပုဇြန္ေျခာက္ အသားမ်ား မြလာတာနဲ႕ သရက္သီးကိုထဲ့ျပီး သရက္သီးမ်ား ႏြမ္းလာတဲ့ထိ ေမႊျပီးေၾကာ္ေပးပါ။
  • သရက္သီး သရက္သီးမ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ။
  • ျပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ ထည္႔ေပးျပီး ေရမ်ားဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ။
  • ေရမ်ားပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကို မိမိလိုသလို အေပါ႔အငံ ျမည္းေပးကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး ေရမ်ားခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ။
  • ေရခမ္းလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးပါ။
  • သရက္သီးစိမ္း ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိခ်က္ေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment