Saturday, 17 October 2015

သရက္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္



ခ်က္စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ သရက္သီးစိမ္း ငါးငပိခ်က္ေလးပါ ဘာငါးနဲ႕ဘဲ ခ်က္ခ်က္ အဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းေလးျဖစ္ျပီး ထမင္းစားရတာလဲ သိပ္မိန္တဲ့ဟင္းဆိုလဲ မမွားပါဘူး မာမာကေတာ့ ငါးပိခ်က္ ခ်က္ျပီဆိုရင္ တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ စားရတာကို ပိုျပီးသေဘာက်ပါတယ္။

ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငါးပိခ်က္ ခ်က္နည္းေလးကို မာမာ့လိုဘဲ ခ်က္စားနိုင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလးေ မွ်ေ၀ပးပါမယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • နုတ္နုတ္စဥ္းထားေသာ ဘာဆာငါး - 150g (အ႐ိုးထြင္ျပီးသား မည္သည့္ငါးႏွင့္မဆုိခ်က္နိုင္ပါတယ္ )
  • အေစးစင္ေအာင္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္ ၃လံုး
  • င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
  • ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ဆီ လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • က်ဳိထားေသာ ငပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ခ်က္နည္းေလးေျပာပါမယ္
  • ဆီကို အပူေပးျပီးနႏြင္းမွဳန္႕ကိုထဲ့ပါ ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ေမႊးလာတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးကိုငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ေျခာက္ျပီးငါးအသားမ်ား မြလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ားမြလာတာနဲ႕ သရက္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ား ႏြမ္းလာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ
  • သရက္သီး အခြံမ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရသာမွဳန္႕ ငါးပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕အရသာကိုျမည္းကာ နံနံပင္ထဲ့ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  • သရက္သီးစိမ္း ငါး ငါးပိခ်က္ေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment