Tuesday, 20 October 2015

ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလး


မိသားစုအၾကိဳက္ သားသတ္လြတ္ဟင္းေလးပါ ေၿပာင္းဖူးဆို ၿပဳပ္လဲၾကိဳက္ ေၾကာ္လဲၾကိဳက္ မီးဖုတ္ရင္လဲၾကိဳက္ၾကေလေတာ့ အမ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ေၿပာင္းဖူးကို လက္ဖက္ေလးနဲ႔ေရာၿပီး သုပ္စားရင္လဲ စြဲမက္စရာပါ။

အရမ္းကို လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔ ဟင္းတစ္မ်ဳိးရႏိူင္ျပီး အကုန္အက်နဲသေလာက္ ထမင္းမိန္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔ေလးမို႔႔ အၾကိဳက္ေတြ႕ေစဖို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေၿပာင္းဖူး - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ (အေစ့ထြင္ျပီးသား )
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ ခပ္ေသးေသး - တျခမ္း (ပါးပါးလွီးထားပါ )
  • နႏြင္းမွဳန္႔ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆီပူပူမွာ နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ၿပီး ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္ ႏြမ္းသြားမွ ေၿပာင္းဖူးေစ႔ကို ဆားထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  3. အားလံုေရာေမႊၿပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးၿပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါၿပီ။




1 comment:

  1. ေျပာင္းဖူးဆုိရင္ ဘယ္လုိလုပ္လုပ္ၾကိဳက္တယ္မမမာေရ

    ReplyDelete