Monday, 19 October 2015

လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္


ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ႐ွားပါးတဲ့ အရပ္ေဒသမွာ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္နည္းနည္း မ်ွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ခပ္စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ထားတာမို႕ စားမိသူအေပါင္း လ်ွာဂြ်မ္းျပန္မွာေတာ့ ေသခ်ာပါတယ္ ဒီေန႕ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္က အသားမထည့္ဘဲ ပုဇြန္ငပိနဲ႕ေၾကာ္ထားတဲ့အတြက္ ထူးကဲအရသာ တစ္မ်ဳိး ရတာမို႕ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အနီ - ဇကာအလတ္ တစ္၀က္သာသာ
  2. ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
  3. ပုဇြန္ငပိ အေကာင္းစား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. အေနေတာ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  6. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  11. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ငပိကို တမိနစ္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ေက်လာတာနဲ႕မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ 
  • မ်ွစ္ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment