Thursday, 15 October 2015

ၾကက္သား ထမင္းေၾကာ္



ဒီထမင္းေၾကာ္ေလးက မာမာ႔သမီးေလးေၾကာ္ထားတာပါ သူေက်ာင္းပိတ္တဲ႔ရက္ေတြမွာထမင္းခ်က္ ဟင္းခ်က္ မုန္႔လုပ္ရတာကို ဝါသနာပါတဲ႔ အေလွ်ာက္မီးဖိုေဆာင္ထဲ ဝင္ျဖစ္ပါတယ္ တစ္ခါတရံ သူစားခ်င္တာကိုသူ႔ဘာသာသူ ခ်က္တတ္သလို က်မတို႔စားခ်င္တာေလးေတြကိုလဲ သူ႔စိတ္ကူးနဲ႔သူ ခ်က္ေပး တတ္ပါတယ္။

အခု ထမင္းေၾကာ္ေလးကိုလဲ သူ႔စိတ္ကူးနဲ႔သူ ေၾကာ္ထားတာပါ ဒါေပမဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္ မာမာကေတာ႔ သူေၾကာ္ထားတာေလး စားျပီး သူ႔ထမင္းေၾကာ္ကို နံမည္ေပးေလးတစ္ခု ်ပးမိခဲ႔ပါတယ္
လ်ာေပၚဝဲ ထမင္းေၾကာ္ေလးလို႔ေပါ႔ေနာ္ စားလိုက္တိုင္း အရသာေကာင္းျပီး လ်ာေပၚမွာ အရသာရွိရွိေလးရ တာေၾကာင္႔မို႔ ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။

သူေၾကာ္တဲ႔နည္းေလးေျပာျပပါ႔မယ္

  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သားျပား - လက္ဖက္႐ည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
  • ထမင္း - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တလံုးစာ
  • အေနေတာ္လွီး ထားေသာၾကက္သား - 150g 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ေၾကာ္ရန္အတြက္
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီကို ညိဳသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ေလးမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားက်က္သြားပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထဲ႔ျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ထမင္း  ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္ ႔ပဲငံျပာရည္တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီးရင္ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment