Monday 19 October 2015

ၾကက္အသည္းအျမစ္ အာလူး ဆီလည္ေရလည္


ၾကက္သားထဲက မထြက္နိုင္ေသာ မာမာ့ရဲ႕ဟင္းပြဲေလးထဲက ဒီတခါေတာ့ ၾကက္အသည္းအျမစ္ကို အာလူးနဲ႕ ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ထားလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အသည္းအျမစ္ အရသာနယ္ရန္

  • ၾကက္အသည္းအျမစ္ - 500g 
  • ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
  • ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး  (အာလူးကို အခြံခြာကာ အေနေတာ္တံုးျပီး ေရေဆးထားပါ)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း

ၾကက္အသည္းအျမစ္ ေရေဆးရန္
  1. ၾကက္အသည္းကို သပ္သပ္ဖယ္ထားျပီး ေရေဆးပါ
  2. ၾကက္အျမစ္ကို အအစာအိတ္ထုတ္ျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း နႏြင္း လက္ဖက္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္နာနာနယ္ေပးပါ
  3. နယ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ ၄ခါေလာက္ႏွင့္ စင္ေအာင္ေဆးပါ
  4. ေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
အရသာနယ္ရန္
  1. ၾကက္အသည္းအျမစ္ကို ဆား နႏြင္း ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ

င႐ုတ္သီးေထာင္းရန္
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴ- ငါးမႊာ
  2. ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  3. ခ်င္း- လက္တဆစ္ခန္႕
  4. စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  5. င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း အားလံုးကို ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းအျမစ္ကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး  အသည္းအျမစ္ ႏူးတဲ့ထိဆက္တည္ေပးပါ 
  • အာလူးေရာျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ကာ ဆက္တည္ပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ရခမ္းခင္ ဆီလည္ေရလည္ခ်ိန္မွာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment