Saturday 17 October 2015

ၾကက္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ထားတာ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ေလးေယာက္စာ
ၾကက္သား အရသာနယ္ရန္

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
  2. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ဂ်ဳံမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ေျပာင္းဖူးေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး အားလံုးႏွင့္ ေရာနယ္ပါ
  7. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး (ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ရန္)
  8. ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သားအရသာနယ္ကို အေနေတာ္မ်ား လံုးျပီးေၾကာ္ထားပါ

ေၾကာ္ရန္လိုေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ပန္းေဂၚဖီ - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  • တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ခက္
  • မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား အေနေတာ္ တစ္ဥ
  • ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ (ဓါးျပားရိုက္ေပးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ပန္းေဂၚဖီႏွင့္ မံုလာဥနီကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာ့ တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊပါ 
  4. တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက တ႐ုတ္နံနံ အုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment