Saturday, 17 October 2015

ၾကက္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


မာမာဒီေန႔ေတာ႔ ၾကက္သားလံုး ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ထားတာ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစတဲ့ဟင္းေလးမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေလးေယာက္စာ
ၾကက္သား အရသာနယ္ရန္
  • ၾကက္ရင္ပံုသား - 250g
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဂ်ဳံမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေျပာင္းဖူးေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီး အားလံုးႏွင့္ ေရာနယ္ပါ
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး (ၾကက္သားလံုးေၾကာ္ရန္)
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သားအရသာနယ္ကို အေနေတာ္မ်ား လံုးျပီးေၾကာ္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္လိုေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား
  • ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ပန္းေဂၚဖီ - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းပန္းကန္ တလံုး
  • တ႐ုတ္နံနံ - ၂ခက္
  • မံုလာဥနီ - လွီးျပီးသား လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ (ဓါးျပားရိုက္ေပးပါ)
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲေၾကာ္ေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ပန္းေဂၚဖီႏွင့္ မံုလာဥနီကို တမိနစ္ေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားလံုး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာ့ တို႕တခါထဲ ထည့္ေမႊပါ တမိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးပါက တ႐ုတ္နံနံ အုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment