Saturday, 17 October 2015

ပန္းေဂၚဖီသီး႐ြက္စံု အစိမ္းေၾကာ္


အသားဟင္း မစားတဲ့ သမီးေလးအတြက္ ထမင္းစားလို႕ မိန္ရေလေအာင္ ပန္းေဂၚဖီသီးစံု အေရာေလး ေၾကာ္ရင္းက စားမိန္ဖြယ္ရာ ဟင္းေလးျဖစ္ခဲ့လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တပြင္႔
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၄ေတာင့္
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ၈စိတ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ  - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • တရုတ္နံနံ - အေနေတာ္ တပင္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  2. ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းတာနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီ ပဲသီး မံုလာဥနီ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  4. တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံ ထည့္ေမႊျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး  စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment