Thursday, 29 October 2015

ကံ့ကူရံငါးေျခာက္ အစပ္ေၾကာ္


ငါးေျခာက္ထဲမွာ ငါးေယာင္ေျခာက္ျပီးရင္ အသားအမ်ားဆံုး ငါးေျခာက္တမ်ဳိးပါ ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်က္စားလဲ အဆင္ေျပတဲ့ ငါးေျခာက္ပါ မာမာကေတာ့ စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ျပီး ထားလိုက္တာမို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးေျခာက္ - 400g
  • ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ သာသာ
  • င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးသာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးေျခာက္ကို အေကာင္လိုက္ေရ နာ႐ီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး လက္တဆစ္အ႐ြယ္ေလးမ်ား တံုးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  4. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  5. ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  6. ငါးေျခာက္ကို အရင္ဆံုး ႂကြတ္သြားေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  7. ငါးေျခာက္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္နီကိုအရင္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းမွၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  9. ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းမႂကြတ္ခင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
  10. ၾကက္သြန္မ်ား ႂကြတ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ကို ေရာေမႊေပးပါ
  11. ေအးသြားပါက ႂကြတ္ျပီး ေမႊးေနေသာ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို လိုသလို စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment