ငါးေျခာက္ထဲမွာ ငါးေယာင္ေျခာက္ျပီးရင္ အသားအမ်ားဆံုးက ကံ႔ကူရံ ငါးေျခာက္ပါဘဲ ဒီငါးေျခာက္က မီးကင္ျပီး ဆီဆမ္းစားလဲ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။
ေၾကာ္ျပီး ငရုတ္သီးအစပ္ေလးနဲ႔ ျပန္ေၾကာ္ေလး လုပ္စားလဲ အရမ္းေကာင္းသလို ဆီက်န္ေရက်န္ ခ်က္စားလဲ အဆင္ေျပတဲ့ ငါးေျခာက္ပါ မာမာကေတာ့ ဒီတစ္ခါ ခပ္စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာမို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေျခာက္ - 400 g
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ သာသာ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀စ္က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးေျခာက္ကို အေကာင္လိုက္ေရ နာ႐ီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီး လက္တဆစ္အ႐ြယ္ေလးမ်ား တံုးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ငါးေျခာက္ကို အရင္ဆံုး ႂကြတ္သြားေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
- ငါးေျခာက္ေၾကာ္ထားေသာ ဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္နီကိုအရင္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းမွၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းမႂကြတ္ခင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႂကြတ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆီစစ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ကို ေရာေမႊေပးပါ
- ေအးသြားပါက ႂကြတ္ျပီး ေမႊးေနေသာ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment