Thursday, 15 October 2015

ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ မုန္႕ဟင္းခါး


ဒီတခါ မုန္႕ဟင္းခါးကို ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕နဲ႕မခ်က္ဘဲ ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕နဲ႕ခ်က္ထားတဲ့ မုန္႕ဟင္းခါးေလးပါ ခ်က္န ္းကိုေတာ့ အရင္ခ်က္နည္းအတိုင္း ခ်က္ထားတာမို႕ စာေတြကို copy လုပ္ျပီး ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္ဖို႕ ငါးဆီသတ္နည္းေလး http://mmlazp.blogspot.com.au/2015/04/blog-post_98.html ဒီေနရာမွာ  တင္ေပးျပီးတာ ၾကာေနျပီမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ ခ်က္နည္းေလး ေရးေပးလိုက္ပါတယ္ ငါးဆီသတ္ေလး အဆင္သင့္ ျဖစ္ေနျပီဆိုရင္ မုန္႕ဟင္းရည္ ခ်က္ဖို႕က အရမ္းကို လြယ္သြားပါျပီ။

ဟင္းရည္ ခ်က္နည္းေလးဘဲ ေရးေပးလိုက္တာမို႕လို႕ မုန္႕ဟင္းခါးႏွင့္ တြဲဖက္စားရန္ အေၾကာ္ ပဲသီး ပဲပင္ေပါက္ နံနံပင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဂြးခ်ဥ္သီး ႐ွမ္းနံနံ သံပုရာသီး င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ငါးဖယ္ေၾကာ္ ပူစီနံတို႕ကို ႏွစ္သက္သလို ျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ( မိသားစု ၄ေယာက္စာအတြက္ )

  • ငါးဆီသတ္ျပီးသား လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ - တလံုးေမာက္ေမာက္ (ဖိထည့္ေပးပါ)
  • ႏူးအိေနေအာင္ ျပဳပ္ထားေသာ ကုလားပဲျခမ္း ျပဳပ္ျပီးသား - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • အခြံႁခြတ္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းျပီးေသာ ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • ေ႐ႊၾကည္အေလွာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း - ၅ဇြန္းခန္႕ (ေရေအးအနည္းငယ္ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ )
  • အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ေသးေသး ၁၀လံုးခန္႕
  • ၾကက္ဥ သို႕မဟုတ္ ဘဲဥျပဳပ္ - ၇လံုး
  • ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး နႏြင္းရည္ စိမ္ထားေသာ ငွက္ေပ်ာအူ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တလံုးစာ
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ - င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (မထည့္လဲရ )
  • ေရ - 4 cups ( တ႐ုပ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္လံုး ၃လံုး)
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ (မုန္႕ဟင္းခါးထဲထည့္စားရန္)
  • မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ
  • ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးသာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ျပဳပ္ထားေသာ ကုလားပဲကို ေက်ေအာင္ေခ်လိုက္ျပီး ေျမပဲေထာင္း ငါးဆီသတ္ႏွင့္ ေရထည့္ကာ ဆူေအာင္တည္ေပးထားပါ
  • ၾကက္ဥျပဳပ္ ၂လံုးကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ငွက္ေပ်ာအူႏွင့္ အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ ေ႐ႊၾကည္အေလွာ္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • အိုးေအာက္ေျခ မကပ္ေစရန္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ
  • ေ႐ႊၾကည္မွဳန္႕ႏွစ္ ဟင္းအရည္ ျပစ္လာပါက ၾကက္သြန္ဥ လွီးထားေသာၾကက္ဥႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ငွက္ေပ်ာအူႏွင့္ ၾကက္သြန္ဥမ်ားႏူးပါက ဟင္းရည္အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ မီးကို ေလ်ာ့ထားျပီး မီးဖိုေပၚမွာဘဲ တင္ထားေပးျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
  • ဟင္းရည္ ျပစ္ျပစ္မႀကိဳက္ပါက ေရေႏြးဆူျပီးသားကို လိုသေလာက္ထပ္ေရာျပီး အရသာကို နည္းနည္းျပင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။

  • ငွက္ေပ်ာအူ မ႐ွိပါက ၾကာစြယ္ထည့္ခ်က္ႏိူင္ျပီး မထည့္လဲရပါတယ္

No comments:

Post a Comment