Tuesday, 20 October 2015

ေျပာင္းဖူးေထာင္းေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလး


သဘာ၀အခ်ဳိအရသာနဲ႕ ျပည့္၀ေနတဲ့ ေျပာင္းဖူးေထာင္းေၾကာ္ ေၾကာ္စားျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းနဲ႕အတူ လာပို႕ခဲ့ပါျပီ မာမာကေတာ့ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ စိတ္႐ွည္ လက္႐ွည္ေထာင္းထားေပမဲ့ အခ်ိန္မရလို႕ မေထာင္းႏိုင္ရင္ ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ျပီးႀကိတ္ႏိူင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ေၿပာင္းဖူး - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ (အေစ့ထြင္ျပီးသား )
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ေရ - ေျပာင္းဖူးျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆီပူပူမွာ ေထာင္းထားတဲ့ ေျပာင္းဖူးေထာင္းႏွင့္ဆားကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  2. ေျပာင္းဖူးေစ့ထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ရတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ေရကိုထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  3. ေျပာင္းဖူးႏူးျပီး အရည္မခမ္းခင္ အခ်ိန္မွာ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. Ma Ma Mar,

    Many thanks. This was my favourite dish of my childhood. All your recipes are so simple and authentic. Please keep on writing Ma Ma Mar. It is so valuable for others, who learn cooking.

    ReplyDelete