Sunday, 18 October 2015

ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး


႐ိုး႐ွင္းေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ၾကက္ျပဳပ္ေၾကာ္နည္ေလး မ်ေ၀လိုက္ပါတယ္

  • ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ၾကက္ေပါင္းရင္းသား - 1500g တစ္တံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သုံးပံုတပံု
  • ပါးပါးလွီးထားေသား ခ်င္း - ၄ျပား
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္းျပား - ၃ျပားခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္တင္ပံု
  • ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ဆား နႏြင္း ခ်င္း အရသာမွဳန္႕တို႕နယ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးနဲ႕ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာ ပထမတရည္ ခမ္းကာနီးမွာ မီးအပူ႐ွိန္ကိုေလွ်ာ့လိုက္ျပီး ေရခမ္းျပီး ၾကက္သားကို အိုးနဲနဲကပ္ေအာင္ထားေပးပါ
  • အိုးေအာက္ေျခ ကပ္လာျပီ ဆိုေတာ့မွ ဆီကို ထည့္ျပီး ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ ျမည္လာေအာင္ တည္ေပးပါ 
    •  
  • ေရခမ္းျပီး ဆီနံ႕ေမႊးလာလ်ွင္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment