Monday, 19 October 2015

ဆူးပုတ္ ၾကက္ဥေၾကာ္


မာမာ ဒီေန႔ေတာ႔ လက္ေဆာင္ရထားတဲ႔ ဆူးပုတ္ရြက္နဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ပါတယ္ မာမာတို႔ၾကီးၾကီးေျပာသလိုပါဘဲ အစားပုတ္ေတာ႔ အလုပ္ၾကာတယ္တဲ႔ အခုလဲၾကီးၾကီး ေျပာတာ မွန္ေနျပန္ျပီ ဆူးပုတ္ရြက္ေၾကာ္စားခ်င္လို႔ ဆူးၾကားထဲကေန အရြက္ေလးေတြကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ထြင္ရတဲ႔ ဒုကၡကလဲ ေတာ္ေတာ္ေလးၾကီးပါတယ္ ထြင္ျပီးတဲ႔အခါေၾကာ္ရင္ေတာ႔ အရမ္းကိုျမန္လြန္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ -  ၆လံုး
  • ဆူးပုတ္ရြက္ - ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း ၄ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဒယ္အိုး အျပန္႕တလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  2. ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္ဥခေလာက္ထားတာကို  ေလာင္းထည့္ပါ
  3. ၾကက္ဥထည့္ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ဆူးပုတ္႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  4. ၾကက္ဥဆူးပုတ္ေၾကာ္ တဖက္က်က္တာနဲ႕ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီးဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
  5. ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္တာနဲ႕ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။






No comments:

Post a Comment