Saturday, 17 October 2015

ပဲကတၲီပါျပဳပ္ ငပိထမင္းေၾကာ္


စိတ္လိုလက္ရ စားခ်င္လာတာနဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတဲ့  ငပိနံ႕သင္းသင္း ပဲျပဳပ္စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕မို႕ အလြန္တရာ စားေကာင္းတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ ဒါေၾကာင့္မို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  • ခ်က္ျပီး အေအးခံထားေသာ ထမင္းျဖဴ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တလံုးခြဲ
  • ျပဳပ္ျပီးသားပဲကတၱီပါျပဳပ္ - တဆယ္သားခန္႕
  • ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆို႐ံုေလး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ပုဇြန္ငပိ  - မက်ည္းေစ့ ၂ေစ့စာခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆီကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ပါ
  2. ျပႎးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ငပိကို ထည့္ေမႊပါ
  4. ငငိနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ထမင္း ဆား အခ်ဴိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
  5. ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးပါက ပဲျပဳပ္ ငပိထမင္းေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာျမည္းျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment